Baharda ortaya çıkan 1 numaralı cilt bakım hatası! DNA bile bozuluyor

Yaz Aylarında Cildinizi Doğru Koruyun

Hepimiz yaz aylarında güneşin tadını çıkarmak ve bronz bir tene sahip olmak isteriz. Ancak bu hedefe ulaşırken doğru adımları atmamız çok önemlidir. Yaz gelmeden cildimizi güneşe hazırlamak için bronzlaştırma yöntemlerine başvurmak yaygın bir hatadır. Oysa en doğru yol, cildimizi koruyarak güneşin keyfini çıkarmaktır. Cilt tipinize uygun bir güneş kremi kullanarak sağlıklı bir bronzluk elde edebilirsiniz.

Güneş ışınlarıyla temas sonucu cildinizde oluşan bir yanık bile zararlı olabilirken, suni bronzluk cildiniz için daha büyük riskler taşır. Cilt koyulaştıkça, melanin üretimi artar ve bu da UV ışınlarına karşı bir savunma mekanizması olarak ortaya çıkar. Ancak bu doğal koruyucu mekanizma yeterli değildir ve cildinizde hasar oluşabilir.

Dermatologlar, her gün en az 30 SPF koruma sağlayan güneş kremlerinin kullanılmasını önermektedir. Uzun vadede UV maruziyeti, cilt kanserine neden olabilen DNA mutasyonlarına yol açabilir. Bu nedenle cildinizi korumak önemlidir.

Bronzluk hoş bir görüntü olabilir ancak kırışıklıklar, lekeler ve cilt kanseri riski gibi olumsuz sonuçları da beraberinde getirebilir. Bu nedenle yaz aylarında güneşlenirken doğru koruma tedbirlerini almanız önemlidir. Doktorunuza danışarak cildiniz için en uygun koruyucu ürünü seçebilir ve cildinizi sağlıklı bir şekilde bronzlaştırabilirsiniz.

Related Posts

Bu belirtiler varsa migreniniz olabilir! İşte gözden kaçan 3 detay

Migren yüzünden sosyal yaşamınız kısıtlanıyorsa dikkat! Nöroloji Uzmanı Uzm. Dr. Figen Şensoy, doğru tanı ve etkili tedaviyle migrenin nasıl kontrol altına alınabileceğini ve yaşam kalitesinin nasıl artırılabileceğini anlattı.

Aort damarı neden yırtılır?

Aortun vücuttaki en hayati damar olduğunu belirten Prof. Dr. Bingür Sönmez ‘‘Aort damarı yırtılması en basit ifadeyle bu damarın içten yırtılmasıyla meydana gelir. En yaygın nedeni ise yüksek tansiyondur’’ dedi.

Kefir Alzheimer’a karşı koruyucu olabilir mi? Uzmandan önemli uyarı!

Diyetisyen Beyza Tağraf, kefirin bağırsak iltihaplarını baskılayarak nöroinflamasyonu azaltabileceğini ancak Alzheimer’dan korunmak için tek başına yeterli olmadığını vurguladı.

Pirinç tüketiminde tehlike: Arsenik seviyeleri yükseliyor!

Dünyadaki milyarlarca insan için temel bir besin kaynağı olan pirinç hakkında yapılan yeni bir çalışma, iklim değişikliğinin bu tahıl içindeki arsenik seviyelerini artırabileceğini öne sürüyor.

KKTC’ye 320 Yataklı Lefkoşa Devlet Hastanesi Yapılacak

KKTC’ye 320 yataklı Lefkoşa Devlet Hastanesi yapılacak. Kuzey Kıbrıs son günlerde inşaat ve sağlık yatırımları ile gündemde.

Geçmeyen ses kısıklığına dikkat! Gırtlak kanseri habercisi olabilir

Konuşmanın günlük hayattaki yeri ve önemi tartışılmaz olsa da bu eyleme imkân sağlayan ses tellerinin pek önemsenmediği bir gerçek. KBB Uzmanı Prof. Dr. Bülent Evren Erkul, ses teli sağlığı için 11 öneride bulundu.