Chrome’a yapay zeka destekli rakip

OpenAI’nin yeni tarayıcısı, Google’ın uzun zamandır devam eden başarısının ana unsurlarından biri olan kullanıcı verilerine doğrudan ulaşmayı hedefliyor.

CHROME ÜZERİNDEKİ BASKI ARTABİLİR

Uzmanlara göre, özellikle Google Chrome’un reklam gelirlerini oluşturan kullanıcı verilerini hedef alması açısından bu durum önemli bir adım olabilir. Eğer bu tarayıcı, ChatGPT’nin haftalık 400 milyon aktif kullanıcısı tarafından benimsenirse, Chrome üzerindeki baskı önemli ölçüde artabilir. Şu anda Chrome, Google’ın reklam gelirinin yaklaşık yüzde 75’ini sağlıyor.

OpenAI’nin tarayıcısı, bazı kullanıcı etkileşimlerini geleneksel sitelere yönlendirmek yerine, ChatGPT benzeri bir sohbet arayüzü üzerinden gerçekleştirecek. Bu sayede kullanıcılar, çoğu işlemi doğrudan siteye gitmeden bu sohbet üzerinden tamamlayabilecek. Bu strateji, OpenAI’nin yapay zeka hizmetlerini geniş bir alanda entegre etme çabasının bir parçası olarak dikkat çekiyor.

KULLANICI ADINA İŞLEM YAPABİLECEK

Yapay zeka destekli tarayıcı ile, OpenAI’nin geliştirdiği “yapay zeka ajanları”, kullanıcılar adına işlem yapabilecek. Örneğin, rezervasyon yapma veya formları doldurma gibi işlemler, tarayıcı içinde otomatik hale getirilebilecek. Bu durum, OpenAI’nin farklı bir rekabet ortamına girmesine olanak tanırken, kullanıcıların internet deneyimini önemli ölçüde dönüştürebilir.

OpenAI’yi zorlu bir rekabet süreci bekliyor. Google Chrome, dünya genelinde 3 milyardan fazla kullanıcıya sahip ve küresel tarayıcı pazarının üçte ikisini kontrol ediyor. Apple’ın Safari tarayıcısı ise yalnızca yüzde 16 pazar payı ile ikinci sırada yer alıyor. OpenAI ise, yeni tarayıcısı ile bu pazarın büyük bir kısmını hedefliyor. Ayrıca, Brave, The Browser Company ve Perplexity gibi yapay zeka odaklı girişimler de bu yıl içinde kullanıcılar adına işlem yapabilen tarayıcılar geliştirdi.

OpenAI’nin tarayıcısı, Google’ın açık kaynaklı Chromium altyapısı üzerine kurulacak. Bu altyapı, sadece Chrome’un değil aynı zamanda Microsoft Edge ve Opera gibi diğer büyük tarayıcıların da temelini oluşturuyor. OpenAI, bu altyapıyı kullanarak, topladığı verilere daha fazla kontrol sağlamayı hedefliyor.

Related Posts

Sosyal medyada ortalık karıştı: Grok neden herkese hakaret ediyor?

Sosyal medya platformu X’in yapay zeka uygulaması Grok, dün akşam AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan da aralarında bulunduğu çok sayıda isme yönelik hakaret içerikli paylaşımlar yaptı. Yurttaşlar Grok’a ne olduğunu merak etti. Peki, Grok neden herkese hakaret ediyor?

106 yıllık otomotiv devi logosunu değişti

Ünlü otomobil markası Bentley beşinci kez logo değişikliğine gitti.

Bu uygulamayı telefonunuzdan hemen silin: Binlerce kişinin verileri ifşa edildi

Binlerce kişinin telefonlarını gizlice izlediği iddia edilen Catwatchful adlı casus yazılımının, güvenlik açıkları nedeniyle kullanıcı ve mağdur verilerini ifşa ettiği belirlendi. Uygulamanın çocuk takip programı maskesi altında çalıştığı ancak …

Tesla dünyada bir ilke imza attı

Tesla’nın resmî X hesabından yapılan açıklamada yer verilen videonun devrim niteliğinde adımların ilk sinyali olup olmayacağını merak edilirken, teknoloji tutkunları atılan adıma büyük ilgi gösterdi. Yapılan paylaşımda; ‘’Dünyanın ilk otonom araç …

Dolandırılmak için linke tıklamanıza gerek yok: Bu aramayı açmanız yetiyor!

Sadece bir aramayı yanıtlamak… Ne uygulama indirmek ne de bağlantıya tıklamak gerekiyor. Google ve FBI, yeni nesil sesli dolandırıcılık hakkında kullanıcıları uyarıyor: Bu çağrıya cevap verirseniz her şeyinizi kaybedebilirsiniz!

Kahve içmek yaşlanmayı yavaşlatıyor mu?

Uzmanların yeni araştırmasına göre dünyanın en sevilen uyarıcısı, sadece zinde tutmakla kalmıyor, içerisindeki kafein ile hücre seviyesinde yaşlanmayı yavaşlatıyor.